2024.02.10-11 - Százhalombatta

2024.02.13

Százhalombatta, a Rövidpályás Szenior OB Fellegvára! Nem hiába. Ismét egy kitűnő szervezésű, pörgős versenyen vehettünk részt. Ráadásul fóka emlékezet óta nem volt ennyi résztvevője versenyen egyesületünknek, mint ezen a hétvégén! 8 versenyző állt rajthoz összesen 23 versenyszámban és ezúttal 3 váltóval is megmérettettük magunkat az egyébként igen sűrű mezőnyben. 20 egyéni csúcs született, ami kiválóan jellemzi a felkészülés minőségét és tükrözi az elmúlt hetek/hónapok belefektetett energiáját. Már az első nap első versenyszáma remekül indult, hiszen Noémi a 400m gyorsot követően egyéni csúccsal és egy ezüstéremmel a nyakába mászott volna ki a medencéből, ha nem kellett volna az átadásra még pár percet várni. Megvolt a motivációja, hiszen percekkel előtte javította meg Matyi saját korábbi egyéni csúcsát ezen a távon 53mp-el. És hogy a lúd kellőképpen kövér legyen Tamás a 200m mellen javított röpke 15mp-et. Bíztató kezdés a csapattól ezen ragyogó napsütéses szombat délutánon. A csapat ezen a napon versenyző másik fele is hamarosan csatlakozott. Így már együtt folytathatták az eredmények halmozását. Balázs 200m vegyesen utasított mindenkit maga elé udvariasan és zsebelte be az egyéni csúcsa és helyezése mellé járó ezüstérmet. Gergő, a szenior úszásba hivatalosan is belekóstolva iratkozott fel az ezüst és bronz éremmel rendelkezők táborába 50m pillangó és mell számokban. A nap záróeseményeként a korcsoport meglepetéseként 10 gyors váltó is versenybe szállt az országos bajnoki címért. A rekordszámú résztvevő között a fókák csapat a 4ik helyett szerezte meg, éppen csak, 44 századdal lemaradva a dobogóról. Izgalmas és kemény menet volt.

A vasárnap sokféle szempontból is másképpen alakult. Az időjárás garantálta, hogy mindenki vizes legyen, hiszen borús esős időben indult a nap. És ez ki is tartott, nem csak a verseny végéig. A csapat ezen a napon már új és régi-új tagokkal kiegészülve várta az egymást követő rajtokat megelőző sípszókat. A 200m gyors mindjárt 3 bronzéremmel is gazdagította a csapat kollekcióját. Noémi, Balázs és Matyi sem aprózta el, mert mindezt egyéni csúcs kíséretében vitte véghez. Hát lehet ennél szebb kezdés? Kezdés nem, de hát igen! Hiszen az 50m-es hátúszásban Zsuzsa és Évi is ezüst érmet, míg Gergő a nemzetközi mezőnyt is maga mögé utasítva aranyérmet szerzett. Ráadásul Gergőnél jobbat ezen a távon az egész mezőnyből senki nem abszolvált. A nap zárásaként még 2 váltónknak volt jelenése. Az első, majdnem családi váltó lett, hiszen a 4x50m-es Mix gyors váltóban Zsuzsa, Évi és István is részt vett. Gergővel kiegészülve egy igen erős mezőnyben egy 5-ik helyezéssel írták be magukat a jegyzőkönyvbe. Gergőnek nem sok ideje maradt a pihenésre, hiszen a 4x50m-es férfi vegyes váltóra 1 futamnyi pihenője maradt. Ráadásul a váltó első tagjaként kellett óriásit úsznia, hiszen az előző nap eredménye alapján volt keresnivalója az érmek között a csapatnak. Nos lett is, hiszen óriási versenyben a második helyen zárta a váltó az OB-t.

Remek hangulatban és jól elfáradva fordulhatott rá a csapat a vasárnapi ebédre (valamikor du 2 óra magasságában, ki-ki családja körében).

Eredmények:

Revuczky Mátyás: 400m gyors 4ik (ob bronz), 200m pillangó 2ik, 200m gyors 3ik hely

Pincési-Langer Noémi: 400m gyors 2ik, 200m gyors 3ik hely

Pincési Balázs: 100m-200m vegyes 2ik, 200m gyors 3ik hely

Vántózcki Gergely: 50m hát első, 50m pillangó 2ik, 50m mell 3ik hely

Lukács Istvánné (Zsuzsa): 50m hát, 50m gyors 2ik hely

Lukács Éva: 50m hát 2ik hely

A váltó: 4x50m Férfi vegyes 2-ik hely (Vántóczki, Szántó, Pincési, Revuczky)

Gratulálunk magunknak!

Szép munka volt!